Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

geld is een middel, geen doel

dewetvoorbijtekst

Wat zou jij over je pensioen willen weten?

Pensioencommunicatie... de wet voorbij© een training voor de sector

Sinds 1 juli 2015 is de Wet Pensioencommunicatie van kracht. Deze bevat een aantal open normen, wat verwarrend kan zijn. Want doen we het wel goed? Van de andere kant biedt het een unieke kans om de communicatie dan eindelijk zo te kunnen inrichten dat je tevreden deelnemers krijgt. Hoe? Dat gaan we in deze training met elkaar ontdekken.

Communiceren in het belang van de deelnemers. Wat is dat?

Wat schrijft de nieuwe wetgeving voor en hoe vullen we die in?

Hoe zien de open normen eruit; wat vraagt dat van mij(n afdeling)?

‘Pensioencommunicatie… de wet voorbij’©is een heel nieuw concept:een training die je meeneemt op ontdekkingsreis, je zintuigen prikkelt,je laat ervaren wat pensioen is –wat pensioen voor jou betekent.

Want pas als je pensioen vanuit je eigen ervaring kunt benoemen,(samen met sectorgenoten uit alle geledingen van de pensioenwereld) kun je pensioen tastbaar maken voor je doelgroep: de deelnemers en de Wet Pensioencommunicatie handen en voeten geven.

WAT

‘Pensioencommunicatie... de wet voorbij’ gaat niet over de letter maar de geest van de wet: deze training laat je nadenken over de ontstaansgeschiedenis, het belang en jouw persoonlijke beleving van pensioen. Een mooie training voor de deelnemers, denk je wellicht, maar pensioen is een voorziening die jij helpt vormgeven, dus is het zaak dat je niet alleen begrijpt maar ook voelt wat je communiceert. Pensioen is net als de grillen van de economie een emotie - wat verder gaat dan het bedrag

_____________

onder de streep.

Tijdens de cursus kijken we naar de persoonlijke definitie van een goed pensioen, zodat de deelnemer scherp in het vizier komt en jouw pensioenorganisatie vol vertrouwen de open normen van de communicatiewet kan invullen.

VOOR WIE

Iedereen die werkzaam is in de pensioensector en te maken heeft met deelnemerscommunicatie:

de directeur, de bestuurder, de communicatiemedewerker, de risk manager, de verzekeraar, de jurist. De kracht van deze training zit ’m in de mix: een deelnemersbestand is immers ook niet plain vanilla.

WAAR

We organiseren deze training door het hele land. De locatie zal niet je eigen kantoor of een zaal in een conferentie-oord zijn. We selecteren ruimtes die inspireren, prikkelen en animeren. We achten een away-day relevant voor dit concept.

WANNEER

Data voor deze training vind je op www.rgkpf.nl/dewetvoorbij

Graag eigen greep op de datum en de groepssamenstelling? Geef je organisatie / bestuur / afdeling op; we prikken samen een optimale dag en bieden je een aangepaste offerte.

Een training gaat door bij ten minste 7 registraties.

HOEVEEL

De training beslaat een dag (9.00-17.00 uur) en kost incl. koffie/thee/fris & lunch € 595 p.p. ex BTW

Mail / bel ons als je een maat-oplossing wenst (bijv. als je een groep registreert of een ‘Train de Trainer’-dag wilt realiseren).

DOOR WIE

Rob Goedhart heeft zijn strepen verdiend bij o.m. de Consumentenbond, het Nibud en Stichting Geldbelangen. Hij geeft financieel advies, is lobbyist en mediator. Rob schreef twee boeken over pensioen, het laatste met de veelzeggende titel: “De consument is financieel bewusteloos... nou en?”

Esther Gotink werkte bijna 15 jaar in Londen, als buitenlandcorrespondent en plv. hoofdredacteur van pensioenvakblad npn. Ze coördineerde de npn awards, waarin ze alle best practices van deelnemers-communicatie voorbij zag komen. Esther is associate partner bij Mens&Kennis

en gediplomeerd trainer en coach.